Bachus Small & Healthy – хранителна добавка за обща подкрепа на здравето при кучетата от мини породи

28,60 лв.
+ -
Купи
Моля, изберете:

Описание

Поради малката височина и тегло, и бързия метаболизъм, кучетата от малките породи по-често имат проблем с кожата, черния дроб, уринарната сиситема, ставите, ретината. Тези проблеми могат да бъдат избегнати или облекчени чрез употребата на хранителна добавка, разработена специално за тези породи.

Хранителната добавка BACHUS Small&Healthy e разработена с холистичен подход спрямо здравето на най-малките кучета, които имат нужда от помощ.

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА С БОГАТ СЪСТАВ, КОЯТО:

• помага за по-добра функция на черния дроб
• помага за нормалната функция на пикочната система
• помага за предотвратяване на зъбната плака
• помага за поддържане на зрението
• помага за заздравяване на ставите и подобряване на подвижността им
• помага за поддържане на здрава кожа и имунна система

BACHUS Small&Healthy е комплекс от силно действащи, концентрирани растителни екстракти, минерали, витамини, рибено масло и други активни вещества, които да помогнат на кучетата от малките породи да имат щастлив и дълъг живот. Внимателно разработения мултифункционален състав на тази добавка е насочен към предотвратяването на проблеми в най-сложните системи в тялото на тези породи и поддържане на тяхната функция.

СЪСТАВ

Богат състав: 22 активни съставки, включващи растителни екстракти, рибено масло, витамини, минерали и други съставки, необходими за кучетата от малките породи.
Аналитичен състав: Калций 7,82%; Натрий 0,77%; Фосфор 6,54%; суров протеин 15,3%; влакнини 6,3%; мазнини 5,6%; пепел 31,19%; Нето тегло 33 г
Една капсула съдържа: Алги от кафеви водорасли 70 мг; бирена мая на прах 50 мг; рибено масло 45 мг (съдържащо 6,8 мг омега мастни киселини, от които 4,1 мг ЕРА и 2,7 мг DHA); колаген 25 мг
Овкусители: Екстракт от куркума 20 мг; екстракт от невен 4 мг (1,5 мг лутеин); Екстракт от морски зърастец 2 мг
Микроелементи: Цинк 2,9мг; Селен 15 µг
Витамини, аминокиселини: DL-метионин 20 мг; вит. А 162 IU; вит.D3 60 IU; вит.Е 2,4 мг; вит.С 6 мг; Ниацин 1 мг; Биотин 0,5 мг; вит.В1 0,1 мг; вит.В2 0,1 мг; вит.В6 0,1 мг; фолиева киселина 50 µг; вит.В12 3 µг

Смесители: Магнезиеви соли на мастните киселини; овкусител от черен дроб; дикалциев фосфат; микрокристализирана целулоза; силициев диоксид.
Екстракт от магарешки бодил (Silybum marianum), сушен екстракт от златен корен (Rhadiola rosea), американска червена боровинка (Vaccinium macrocarpon alton), алги от морски водорасли (Ascophylum Nodosum), глюкозамин хлорид, хондроитин сулфат, колаген, рибено масло, лутеин, аскорбинова киселина, биотин, фолиева киселина, витамин B1, витамин B2, витамин B6, витамин B12, витамин D3, витамин A, витамин E, цинк, селен.
Как активните съставки на BACHUS Small&Healthy помагат на малкото ви куче да бъде в добро състояние?

ПОДДЪРЖА НОРМАЛНАТА ЧЕРНОДРОБНА ФУНКЦИЯ

Екстракт от магарешки бодил (Sylibum marianum) е естествен източник на силимарин. Силимаринът има силен защитен ефект върху черния дроб. Спомага за намаляване на възпалението в черния дроб на малките кучета, помага на черния дроб да преработва вредни вещества, работи като антиоксидант. Силимаринът спомага за неутрализиране на вируси, токсини, засилва регенерацията на клетките, спомага за възстановяване на черния дроб след различни заболявания. В случаи на отравяне или слабо отделяне на жлъчка, силимарина работи като протектор. Силимаринът може да се препоръчва в случаи на отравяне или хронични чернодробни възпаления.

НАМАЛЯВА ЗЪБНАТА ПЛАКА

Алги от кафеви водорасли (Ascophylum Nodosum) – естествена субстанция, добивана от водорасли, работеща срещу зъбната плака и камък при кучетата. Доказано е, че ефективно намалява броя на бактериите в устната кухина, като премахва неприятната миризма. Когато се дъвче продукта веществата, които омекотяват слюнката, разграждат съществуващата плака и предпазват от формирането на нова. Морските водорасли съдържат важни витамини, минерали и микроелементи, които са изключително полезни за кучетата.

ПОМАГА ЗА ДОБРОТО ЗРЕНИЕ

Лутеинът е натурален пигмент, единствения каротеноид, който се натрупва в макулата на очите. Основната му функция е да абсорбира слънчевите лъчи и да защитава очите от вредния ултравиолетов спектър – сини и виолетови. Заедно с витамини C  и E, лутеина се бори със свободните радикали.
Витамин A е жизненоважен витамин за здравето на животните. Спомага за избягване на кокошата слепота, осигурява нормален растеж и играе важна роля в репродукцията.

ПОДДЪРЖА ЗДРАВА КОЖАТА И ПОДСИЛВА ИМУНИТЕТА

Витамини от друга B са необходими за повече функции в тялото на животните. Витамин B1 участва в метаболизма на въглехидратите, като предава нервни импулси до мускулите и намалява киселинноста в тялото. Витамин B2 поддържа нормална функцията на кожата и мукозните мембрани, спомага зрението, подпомага абсорбцията и синтеза на мазнините, участва в образуването на червените кръвни клетки, необходим е за здравата кожа, нокти и козина. Витамин B6 стимулира производството на хемоглобин, метаболизма на мазнините и въглехидратите, и участва в други важни метаболитни процеси. Витамин B12 също участва в метаболитните процеси, регулира натрупването на енергия в мускулната тъкан, кръвната циркулация, и участва в процеса на делене на клетките.
Витамин A е един от най-важните витамини за кожата. Проблемите, предизвикани от недостига на витамин A, включват слаба кожа и лоша козина, сърбеж, и може да има отслабване на репродуктивната функция.
Витамин E и селен – антиоксиданти, важни за подобряване и поддържане на имунната система. Те могат да намалят количесвото на свободните радикали и да предотвратят потенциални вреди, които сериозно могат да навредят на здравето. Добавките с витамин E и селен стимулират имунната система и правят животните по-здрави за по-дълго време.
Витамин C осигурява здравина на кожата и елестичност на стените на кръвоносните съдове и клетъчните мембрани. Този витамин е анитоксигенен, като предпазва клетките от вредните влияния от околоната среда и заздравява имунната система на кучетата. Витамин C играе важна роля в образуването на липидите в кератиновия слой, синтеза на колаген и много други реакции в тялото на животните.

ДОЗИРОВКА

За кучета с тегло до 3 кг – ½ таблетка дневно
За кучета с тегло над 3 кг – 1 таблетка дневно за всеки 3 кг телесно тегло

Таблетката може да бъде разделена или стрита.

Препоръчително е да използвате продукта минимум 2 месеца, или до постигане на желания резултат.

Много вкусни! Вашият домашен любимец ще хареса BACHUS Small & Healthy и ще иска още.Не превишавайте препоръчителния дневен прием.

Хранителните добавки БАХУС са разработени, за да запазят и подобрят храненето на домашните любимци, да да подобрят тяхното здраве и щастие. Силно вярваме, че като естествена част от живата природа, но и като членове на нашето семейство, домашните любимци заслужават най-добрата хранителна добавка, базирана на най-добрите съставки от естествен произход. В допълнение към основните витамини и минерали, всеки продукт на БАХУС съдържа билкови екстракти. Доказано е, че веществата от естествен произход имат значително влияние не само върху хората, но и върху животните, без да причиняват странични ефекти. Екипът за развитие на БАХУС се стреми да постигне взаимодействие между иновации, базирани на науката и дългосрочни традиции на природната медицина, за да постигне най-добрия резултат за вашите домашни любимци.

ПРЕМИУМ КАЧЕСТВО НА СУРОВИТЕ МАТЕРИАЛИ
За да получите ефективен продукт, трябва да се извършат всички етапи на проверка на качеството на продукта. Ние внимателно подбираме партньорите си за доставка на суровини и периодично проверяваме тяхното качество в химически и микробиологични лаборатории, за да гарантираме съответствие на качеството.
Хранителните добавки БАХУС се произвеждат само от висококачествени суровини, повечето от които са одобрени и за хранителни добавки за хора.

НАУЧНО ДОКАЗАНИ И БЕЗОПАСНИ
Компонентите, използвани в хранителните добавки БАХУС , са потвърдени като безопасни за употреба за определени животински видове, техните състави и дозировка се основават на резултатите от научните изследвания.

Разработени в ШВЕЙЦАРИЯ
Ветеринарните продукти БАХУС са разработени от иновативната швейцарска компания Akses Swiss, GmbH.